Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MARYNOWANE KURKI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 300 gram
sól 2 łyżki
ocet 150 ml
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
woda 150 ml
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: MARYNOWANE KURKI

Kurki gotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu umieścić grzyby w słoiku. Zalewę przygotować gotując wodę z octem, pieprzem, zielem angielskim i listkami laurowymi. Zalewę wymieszać dokładnie, a następnie zalać nią kurki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.12.2013 17:26
ale smakowite
fotoviderek 23.12.2013 07:25
Pyszne grzybki :)
AURELKA 03.10.2013 19:41
poezja smaku
adelajda 12.07.2013 13:16
super ! bardzo dobre !!
Krystyna32 01.02.2013 06:56
super
ben-ka 29.01.2013 10:04
też mam takie grzybki:)
Ewelina38 19.11.2012 20:32
pyszne grzybeczki :)
dagmara020 07.11.2012 11:57
mniam
Pietruszka 07.09.2012 13:31
smaczne
smakowita 27.05.2012 21:32
pyszności !
Grazyna0211 23.04.2012 12:12
pyszne ja uwielbiam kurki w każdym wydaniu
kupiska 11.04.2012 11:35
też nie jadłam marynowanych kurek,chętnie bym skosztowała...
Anulka75
Anulka75 02.04.2012 17:10
smaczne
RenataZ-et 13.03.2012 11:43
super
kate.500 05.03.2012 07:34
pycha
IZABELA29 17.02.2012 07:40
przyznam sie ,że nie jadłam
octo 23.01.2012 22:44
oo kureczki do obiadku pasuja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak