Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety jagnięce po nawarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlety jagnięce z kością 8 szt
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kiełbasa czosnkowa 200 g
sofrito do smaku
natka pietruszki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety jagnięce po nawarsku

Oliwę rozgrzać do temp. dymienia, włożyć kotlety, posolić, popieprzyć, zarumienić z obu stron i włożyć do żaroodpornego naczynia. Kiełbasę ponakłuwać, zalać wrzątkiem i gotować ok. 3 minut. Wyjąć, osuszyć i pokroić w plasterki. Na mięsie położyć plasterki kiełbasy, pokryć warstwą sofrito i piec 20 minut w 200st. Podawać posypane natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 31.05.2012 11:01
Niestety, nie jadłam.
krokodyl 16.04.2012 09:39
dzięki za komentarz
Marzena34 15.04.2012 12:33
orginalne,ciekawe,jak zwykle u Ilonki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak