Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybny sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 szt
jogurt naturalny 100 ml
cebula
natka pietruszki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżki
sok z cytryny
sól
pieprz
serek homogenizowany 60 (naturalny)

Przepis i sposób przygotowania na: Rybny sernik

Makrelę obieramy i rozdrabniamy. Serek mieszamy z jogurtem, rozpuszczoną wcześniej i lekko gestniejącą żelatyną,makrelą posiekaną cebulą i zieleniną. Doprawiamy sokiem z cytryny papryka i solą.wlewamy do dużej formy i wstawiamy do lodówki na minimum 4-5 godz.(może być na całą noc).Podajemy z dodatkiem pieczywa lub surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak