Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka dla smakoszy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
masło 1 łyżka
sól
pomidory 50 dag
natka pietruszki
wątróbka drobiowa 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka dla smakoszy

Wątróbkę oczyścić,dokładnie umyć osuszyć i pokroić w paski.cCebulę i czosnek i natkę drobno posiekać.Olej i masło rozgrzać na patelni,zeszklić cebulkę dodać wątrubkę.Smażymy tak przez kilka minut. Opruszyć solą i pieprzem wyłożyć na talerz i odstawić.Pomidory myjemy wycinamy trzpień pokroić w plastry i wrzucamy na patelnie po watróbce.Podsmażamy z każdej strony posypujemy czosnkiem.Na patelnię z pomidorami wykładamy z powrotem wątróbkę z cebulą i posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak