Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buletki pikantne

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
jajko 1
ser żółty 10 dag
białe wino 2 łyżki
sól
pieprz
mąka 1 łyżka
olej 2 łyżki
wędzony boczek 10 dag
rokpol 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Buletki pikantne

Z mięsa, jajka, pokruszonego sera wina soli oraz pieprzu przygotowujemy masę mięsną.Formujemy płaskie kotleciki obtaczamy w mące i smażymy krótko na oleju z obu stron.Wedzony boczek pokroić na cienkie plastry układamy po jednym na każdym kotleciku (buletce)na wierzch kładziemy po pół plasterka sera żółtego zapiekamy w piekarniku ok 10min w 200C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 23.01.2012 20:31
smaczne
Iwona30 23.01.2012 20:22
świetne:)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak