Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rostbef słodko-kwaśny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rostbef wołowy 1 kg
szalotka 1/2 kg
cukier 20 dag
ocet winny 1/2 szklanka
rozmaryn 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczek
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rostbef słodko-kwaśny

Mięso oczyszczamy, nacieramy solą i pieprzem. Przekładamy do brytfanny nasmarowanej tłuszczem i pieczemy 45 minut 200 stopni.
Z cukru robimy karmel, rozprowadzamy octem winnym, odrobiną wody - całość zagotowujemy. Dodajemy cebulki, liść laurowy, rozmaryn. Gotujemy 15 minut na niewielkim ogniu. Mięso kroimy w plastry, polewamy powstałym sosem, obkładamy cebulkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak