Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w ziołach pieczona w całości

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
tymianek
rozmaryn
majeranek
cząber
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w ziołach pieczona w całości

Według tego przepisu można, również przyrządzić pierś z indyka.
Doskonale sprawdza się na obiad, na kanapki i do sałatek.

1. Pierś solimy i pieprzymy.
2. W miseczce mieszamy tymianek ( tego najwięcej), majeranek, rozmaryn i cząber ( z ostatnimi 2 proszę uważać, w nadmiernej ilości mogą zdominować smak potrawy).
3. Pierś \"panierujemy\" w ziołach z każdej strony.
4. Na blaszkę wykładamy przygotowane piersi, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy ( 180C około 20 minut).

SMACZNEGO!


Aby pierś była bardziej soczysta! Do piekarnika włóż żaroodporną miskę z wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak