Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka zebra

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
cukier 1 i 1/2 szklanki
mąka 2 i 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
woda 1 szklanka
kakao+mąka 2+2 łyżki+łyżki
proszek do pieczenia 1 mały
cukier puder 1/2+1,2 paczki+łyżki
kakao 1/2+1,2 paczki+łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka zebra

Jaja ubić z cukrem. Mąkę zmieszać z proszkiem i dodawać do ubitych jaj: trochę mąki, trochę oleju i wody i tak na przemian. Po dokładnym wymieszaniu wszystkich składników ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy dwie łyżki kakao i dokładnie wymieszać, a do drugiej dodajemy dwie łyżki mąki. Do wysmarowanej tortownicy lać na środek na przemian zaczynając od białej masy po dwie łyżki białej i dwie łyżki kakaowej. I tak do końca. Piec 60 minut w temperaturze 180’C. Po wystygnięciu przygotować lukier z cukru pudru i kakao. I polać nim placek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.12.2014 15:28
świetna babka
Danka 04.11.2013 18:51
lubię takie ciasto
Margo1 19.08.2013 19:15
robiłam już parę razy
ALAGOR 04.12.2012 21:17
pysznie wygląda mmmm....
Poison1988 17.11.2012 11:29
ślicznie wygląda ta babeczka :)
eliza135 11.11.2012 20:13
palce lizać
jozefinach 15.10.2012 17:38
Smaki dzieciństwa.
mariel78 10.09.2012 20:43
super
KOBRA 29.06.2012 23:44
świetna zebra
Andzia1977
Andzia1977 20.06.2012 21:52
wygląd ma faktycznie fajny, na pewno jest pyszna
Margo1 19.06.2012 08:50
ładna
pawelek180844 04.05.2012 22:32
pyszna! :)
Hanna11 24.04.2012 23:41
super efekt
anulka69 16.04.2012 10:30
super
jolanta19 25.01.2012 17:24
te? tak? robi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak