Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik rodzynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 kg
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 1 szklanka
masło 12 dag
jajko 6 stuki
wanilia szczypta szczypta
rodzynki garść garść
skórka pomarańczowa szczypta szczypta
proszek do pieczenia 0,5 paczki
czekolad 20 gag

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik rodzynkowy

Ser przepuścić przez maszynkę i dobrze rozetrzeć z masłem. Żółtka utrzeć z cukrem do białości, ubić pianę z białek. Wymieszać ser, żółtka i pianę, dodając mąkę ziemniaczaną, utłuczoną wanilię i proszek do pieczenia. Włożyć masę do podłużnej formy wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką i wstawić do gorącego piekarnika. Piec na jasnozłoty kolor. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić cienkim patyczkiem, czy już jest upieczony. Po ostudzenia sernika można udekorować go polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 18:14
uwielbiam serniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak