Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki pijaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kromki czerstwej bułki 6 szt
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanki
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cukier wanilowy 1 opakowanie
szczypta cynamonu
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki pijaczki

Kromki bułki zalewamy winem i odstawiamy na jakieś 10 min. Nastepnie panierujemy w ubitym wcześniej jajku i tartej bułce i smażymy z obu stron na złoty kolor.Przed podaniem posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

freekate 04.02.2012 11:34
ciekawy pomysł :)
Iwona30 23.01.2012 20:26
bardzo fajna nazwa :))))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak