Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier jajeczny na mleku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 12
cukier 80 dag
mleko 1 l
spirytus 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: likier jajeczny na mleku

Mleko przegotować i wystudzić.Żółtka utrzeć z cukrem na bardzo puszystą masęNie przerywając ucierania do puszystej już masy wlewać stopniowo wystudzone letnie mleko.Gdy wszystko się dokładnie połączy stopniowo dolewać spirytus i mieszać energicznie przez jakiś czas gotowy likier przelać do butelek i szczelnie zakręcić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 27.07.2012 08:57
cos dla mnie
joanna43 13.06.2012 08:39
wspaniały
kriko 13.04.2012 08:04
super
Fiffi 31.03.2012 14:34
godnie wypróbowania
Luki 06.02.2012 18:03
zrobiłem!!jest super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak