Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik wiedeński

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8
cukier 1 i 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1
masło 1/2 kostki
budyń śmietankowy na 3/4 litra mleka
olejek śmietankowy 1
twaróg 1 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wiedeński

Jaja wbijamy do miski pozostawiając z czterech cztery białka, do tego dodajemy cukier i ubijamy to robotem. Po 5 minutach ubijania dodajemy stopniowo twaróg cały czas ubijając, potem roztopione, przestudzone masło, budyń i olejek. Pieczemy w tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec około 50 minut w temperaturze 180’C. Po upieczeniu pozostawić w piekarniku przez 10 minut przy otwartych drzwiczkach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.08.2013 19:17
własnie taki lubię
Norgiusz 11.11.2012 11:34
pychota
gacopierz23 15.10.2012 17:26
taki najlepszy
pawelek180844 09.05.2012 15:37
super wygląda!
Hanna11 24.04.2012 23:42
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak