Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety kukurydziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kukurydza 40 dkg
ryż 2 woreczku
jajko
margaryna 3 łyżki
cebula
natka pietruszki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety kukurydziane

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kukurydzę też gotujemy w osolonej wodzie tylko osobno nie z ryżem. Rozgrzewamy margarynę na patelni i smażymy na niej posiekaną cebulę. Wszystko studzimy. Ryż, kukurydzę, cebulę mielimy maszynką do mięsa. dodajemy jajko, pietruszkę, oraz sól. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Z wyrobionego ciasta robimy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na gorącym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 16.02.2014 16:37
ciekawy pomysł
ben-ka 02.10.2013 14:19
Dla mnie to też coś nowego,nie jadłam takich.
Dorian 26.08.2013 20:19
ciekawy pomysl
cooleczka 27.05.2013 12:14
ciekawy przepis
mirosława4 26.08.2012 21:42
ciekawe
Ewelina38 31.07.2012 21:03
takich jeszcze nie jadłam ale pomysł bardzo mi się podoba
RenataZ-et 23.03.2012 22:05
pyszne
Aneta41 07.03.2012 08:40
takich jeszcze nie jadłam ale muszę spróbować
IKrakowianka 05.02.2012 21:15
pycha
IrenaM 25.01.2012 15:12
mo?na u?y? kukurydzy z puszki?
zuzanna_z 24.01.2012 11:15
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak