Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 3 szt
boczek wędzony 30 dkg
pieczarki 30 dkg
margaryna 2 łyżki
mąka 4 łyżki
sok z cytryny
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z pieczarkami

Rybę umyć i osuszyć. Przygotowaną rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na 10 min. Następnie oprószamy ją solą i mąką. Margarynę roztapiamy na patelni i dodajemy do niej pokrojony w drobną kostkę boczek. Zarumieniony boczek wyciągamy z patelni a na tym tłuszczu smażymy przygotowane ryby po 7 min. z każdej strony. Pieczarki obieramy, pukamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na tłuszczu, który został z rybki, dodajemy podpieczony boczek. Rybę dajemy na talerze, posypujemy przygotowanymi pieczarkami z boczkiem oraz posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 29.09.2013 00:24
mi smakuje :-)
Bernadeta1 03.02.2013 11:12
muszę wypróbować
mirosława4 31.10.2012 19:21
smaczna
Łukasz15 20.10.2012 18:08
smaczna rybka
RenataZ-et 04.10.2012 19:45
Bardzo lubię takie połączenie
IKrakowianka 01.06.2012 21:15
super pomysł
anulka69 27.02.2012 11:54
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak