Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karczek 2 kg
cytryna 1/2
smalec 2 łyżki
cytryna 1
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karczek

Mięso umyć i osuszyć. Oprószyć solą, przełożyć do brytfanki i naszpikować goździkami. Dodać smalec i piec w temp. 180 stopni ok. 1 godz.i 20 minut. aż mięso będzie rumiane. W czasie pieczenia podlewać wodą a później powstałym sosem. 15min. przed końcem pieczenia mięso posypać startą skórką z połówki cytryny. Upieczone mięso pokroić na plastry, podawać ozdobione plasterkami cytryny i posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.11.2012 22:03
z goździkami jeszcze nie robiłam trzeba wypróbować :)
Pietruszka 09.08.2012 21:19
mniam
RenataZ-et 25.06.2012 21:45
rewelacyjne mięsko
jeta72 15.06.2012 22:37
pyszny!!!
m1monika 09.03.2012 18:41
smaczny!!!
Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak