Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto rumowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
cukier puder 25 dkg
masło 1 opakowanie
jaja 8
rum 8 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
proszek do pieczenia 1/2 paczki
orzechy 3 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto rumowo-orzechowe

Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę i odstawić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, następnie ucierając dodawać po jednym żółtku, rum, cukier waniliowy, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i posiekanymi orzechami. A na koniec dodać pianę z białek i dokładnie wymieszać. Do wysmarowanej blaszki przełożyć ciasto i piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni ok. 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 15.12.2013 19:02
pyszne ciacho
mirosława4 01.03.2013 13:45
proste i smaczne
sara1 06.10.2012 09:46
apetyczne ciasto
Łukasz15 17.09.2012 06:14
Smaczne
RenataZ-et 12.09.2012 20:58
Super przepis
Wafelek2601 21.07.2012 08:36
Ciasto z takimi dodatkami musi być pyszne
Wacław 10.06.2012 11:53
misi być b.pyszne !
jeta72 05.06.2012 23:30
super
zuzanna_z 30.03.2012 11:58
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak