Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek kruszonkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kilograma
cukier 1 szklanka
palma 3/4 kostki
jaja 2
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
marmolada 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Placek kruszonkowy

Zagniatamy razem palmę, cukier, jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto po dobrym wyrobieniu dzielimy na dwie części. Jedną rozwałkować włożyć na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem i posmarować marmoladą. Drugą część posiekać i posypać na ciasto ułożone w formie. Piec 45 minut w temperaturze 180’C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.06.2012 08:51
lubię taki
pawelek180844 05.05.2012 12:51
Korzystałem z przepisu i placek wyszedł....PRZEPYSZNY! DZIĘKUJĘ za przepis! pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak