Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

oponki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto drożdżowe: 1 szt
olej 1 l
cukier puder 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: oponki

Kroki postępowania

1
do zrobienia ciasta drozdzowego skorzystalam z tego przepisu
http://www.doradcasmaku.pl/przepis/161825/jezyk.html

wysrosniete ciasto drozdzowe rozwalkowalam na grubosc ok. centymetra i szklanka wycinalam koleczka a kieliszkiem mniejsze koleczka w tych duzych kolkach
Krok 1 - oponki foto
2
pozostawilam oponki do ponownego wyrosniecia, tak by troszke napuchly
Krok 2 - oponki foto
3
rozgrzalam olej w glebokiej patelni i smazylam na rumiano z obu stron, cieple \"panierowalam\" cukrem pudrem
Krok 3 - oponki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 02.01.2013 18:52
skoro podany był wcześniej przepis na ciasto to czym jest powyższy wpis? nic nie wnosi...
dorotka0000025 16.12.2012 11:43
dziekuje i polecam przepis do wyprobowania
dorotka0000025 16.12.2012 11:43
dziekuje i polecam przepis do wyprobowania
Elżbieta17 23.11.2012 19:53
moja rodzina je uwielbia:)
Anna152 01.10.2012 07:06
bardzo lubie
kamyk 20.09.2012 09:50
ale dużo pysznych oponek, super
gosia1988 25.08.2012 10:03
pyszne
kanu83 20.06.2012 14:53
mniam
kate.500 01.06.2012 12:11
piekne
Ewa6274879 24.01.2012 22:06
oj zjad?abym...
BernadettaP 24.01.2012 17:08
A ja uwielbiam oponki :)
sylwia / sytofala 23.01.2012 20:34
a ja lubię oponki :)
Robert10 23.01.2012 20:30
wyglądają smakowicie
suzana 23.01.2012 17:35
nie lubię oponek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak