Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zeberka w musztardzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 60 dag
Musztarda delikatesowa Prymat 8 łyżki
olej 3 łyżki
Czosnek suszony Prymat
pieprz
sól
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zeberka w musztardzie

Do miseczki przekładamy musztarde, po czym stopniowo dodajemy do niej olej i cały czas mieszamy aby sie wszystko dobrze połączyło. Nastepnie dodajemy po 3 szczypty ziela, czosnku oraz papryki, sporo pieprzu i soli -mieszamy. Musztardową marynata nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na noc. Żeberka wkładamy do rękawa kuchennego i pieczemy je 80minut w temp 180*

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 14.12.2013 19:31
super pomysł
misia53 09.12.2012 13:47
Dobry pomysł - w musztardzie nie próbowalam a żeberka bardzo lubimy
edyta44 05.02.2012 11:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak