Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ze świeżych i kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki kiszone 3
marchew 1
śmietana 1 szklanka
ziemniaki 4
przyprawy
woda 1 (z ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ze świeżych i kiszonych ogórków

Zupę gotujemy bez mięsa i bez żadnych kostek rosołowych - będzie miec delikatny warzywny smak. Obrane ziemniaki kroimy w kostke, zalewamy litrem wody, dodajemy łyżeczke soli i gotujemy. kiedy ziemniaki sa półmiękkie dodajemy starte na grubych oczkach wraz ze skórką ogórki, obrana i startą marchew oraz wodę spod kiszonych ogórków. Kiedy warzywa sa juz miekkie dodajemy do nich smietanę oraz pieprz i sól do smaku. Gotujemy jeszcze chwile i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 03.02.2013 08:22
takiej zupy jeszcze nie jadłam, zapowiada się ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak