Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis na keczup

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 2 kilogramy
jabłka 1/2 kilograma
cebula 1/4 kilograma
cukier 1 szklanka
pieprz 1 łyżka
ocet 100 gram
cynamon 1 łyżka
sól 1 łyżka
Goździki całe Prymat 4
Liść laurowy suszony Prymat 2
włoszczyzna 1/2 (korzeń)

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis na keczup

Wszystkie warzywa i owoce dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Obrać ze skórki. Wraz z innymi składnikami przemielić przez maszynkę. Przemielone składniki odstawić na 24 godziny. Wszystko przełożyć do garnka, zagotować i gotować na małym ogniu przez 2 godziny od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu całość wystudzić i zmiksować. Gotowy keczup przełożyć do słoików, zakręcić. Słoiki zagotować i gotować przez 15 minut na małym ogniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 06.05.2012 14:26
Keczup wychodzi smaczniejszy a niżeli kupny :)
Papryczka 05.05.2012 15:35
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak