Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka grzybowa z miodem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
czosnek 1 ząbek
fasolka szparagowa zielona 1/4 kg.
masło 3 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
śmietana 1 szkl.
sos sojowy 1 łyżka
miód pszczeli 1 łyżka
sól i pieprz
grzyby leśne 3/4 kg.
papryka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka grzybowa z miodem

grzyby oczyścić umyć i pokroić,cebule i czosnek obrać i posiekać,papryki przekroić wzdłuż usunąć gniazda nasienne,fasolkę oczyścić o odgotować w osolonym wrzątku ok.3min.grzyby usmażyć razem z cebulą i czosnkiem przez ok.10min.oprószyć je curry i mąką zasmażyć dolać szklankę wody wymieszać i zagotować dusić jeszcze pod przykryciem ok.8min.dolać śmietanę przyprawić do smaku sosem sojowym i miodem wymieszać i dusić jeszcze 5 min.na drugiej patelni usmażyć pokrojone warzywa dodać je do grzybów wymieszać doprawić solą i pieprzem mocno podgrzać od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 30.01.2013 09:38
to danie musi być pyszne !
MAR3STA 26.01.2012 15:01
fajnie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak