potrawka grzybowa z miodem

potrawka grzybowa z miodem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    1 ząbek
  • fasolka szparagowa zielona

    1/4 kg.
  • masło

    3 łyżki
  • przyprawa curry

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • śmietana

    1 szkl.
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • miód pszczeli

    1 łyżka
  • sól i pieprz

  • grzyby leśne

    3/4 kg.
  • papryka

    3 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

grzyby oczyścić umyć i pokroić,cebule i czosnek obrać i posiekać,papryki przekroić wzdłuż usunąć gniazda nasienne,fasolkę oczyścić o odgotować w osolonym wrzątku ok.3min.grzyby usmażyć razem z cebulą i czosnkiem przez ok.10min.oprószyć je curry i mąką zasmażyć dolać szklankę wody wymieszać i zagotować dusić jeszcze pod przykryciem ok.8min.dolać śmietanę przyprawić do smaku sosem sojowym i miodem wymieszać i dusić jeszcze 5 min.na drugiej patelni usmażyć pokrojone warzywa dodać je do grzybów wymieszać doprawić solą i pieprzem mocno podgrzać od razu podawać.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wacław

30.01.2013 09:38
to danie musi być pyszne !

MAR3STA

26.01.2012 15:01
fajnie brzmi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat