Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wieprzowo-wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
szynka gotowana 10 dkg.
kiełbasa polska wędzona 10 dkg.
cebula
Musztarda sarepska Prymat
smietana 18% 4 łyżki
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat
wołowina bez kości 3 plastry
ogórek kwaszony 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wieprzowo-wołowe

mięso umyć,osuszyć następnie wołowinę zapeklować solą ułożyć na nim plaster schabu zwinąć w roladkę i jeszcze raz posypać solą włożyć do pojemnika i wstawić na noc do lodówki,następnego dnia każdy plaster mięsa rozbić tłuczkiem z obu stron rozłożyć plastry wołowiny posypać przyprawą do grilla i posmarować musztardą na wierzch układać plaster schabu,na mięso układać pokrojone w paski ogórki,cebulę,szynkę i kiełbasę potem ciasno zwijać w roladki obsmażyć z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu podlewając wodą na koniec dodać kilka piórek cebuli przełożyć je do garnka podlać wodą i dusić do miękkości z powstałego wywaru wyjąć mięso a wywar zagęścić odrobiną maki wymieszanej z wodą dodać śmietanę zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 15.08.2012 00:23
Pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak