Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Syrop imbirowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir świeży 10 dag
cytryny 3 sztuki
miód 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Syrop imbirowy

Imbir ścieramy na tarce na drobnym oczku. Cytryny wyciskamy, dodajemy do imbiru wraz z miąższem. Wlewamy miód. Całość mieszamy i zostawiamy na ok. trzy dni do lodówki. Bardzo dobry syrop na przeziębienie, w szczególności na ból gardła. Najlepiej pić przed snem po jednej łyżeczce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 13.05.2015 22:36
zabieram przepis :-)
Bernadeta1 18.09.2013 09:34
bardzo dobry na przeziębienia
Ela15 16.05.2013 11:49
muszę spróbować
gacopierz23 14.02.2013 21:21
czas spróbować
dianix 03.04.2012 15:45
syrop fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak