Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik warzywny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
olej
wywar warzywny 1 l
mąka 2 łyżki
sól
pieprz
kapusta pekińska 1/4 szt
kasza jęczmienna pół drobna

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik warzywny

Pora umyć, obrać z wierzchnich, brzydkich liści a potem posiekać dość drobno. Na patelni rozgrzać ole. Na olej na patelni wrzucić posiekanego pora i poddusić go pod przykryciem. Do garnka wrzucić kaszę, wlać wywar warzywny i zacząć gotować. Podduszonego pora posypać mąka i wymieszać. Do pora wlać troszkę buliony, rozprowadzić wszystko i wlać do garnka. Gotować aż kasza będzie miękka. Przyprawić do smaku. kapustę umyć i posiekać, wrzucić do zupy. Gotować 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak