Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto czekoladowe przekładane

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąki pszennej 1,5 szklanki
jajek 5 sztuk
cukru 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
proszku do pieczenia 2 łyżeczki
aromat waniliowy 3 krople
śmietany30% 1 szklanka
czekolady 2 tabliczki
powideł śliwkowych 1 słoik
polewa czekoladowa 1 opakowanie
perełki 10 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto czekoladowe przekładane

Ciasto: Jajka zmiksować z cukrem.Dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia wymieszać drewnianą łyżką.Dodać kakao i aromat,ponownie wszystko wymieszać.Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy i piec ok 30-35 min w 180 stopniach.Ostudzić.Przekroić na 3 płaty. Krem; Śmietanę zagotować i dodać czekoladę ciągle mieszając.Pozostawić do ostygnięcia. Na pierwszy blat biszkoptu posmarować powidłami śliwkowymi.Położyć drugi płat i posmarować kremem.Położyć wierzch i polać polewą czekoladową całość.Przyozdobić perełkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 26.11.2013 10:07
bardzo smaczne
jasiek 22.07.2012 15:22
ale smaczne
Barbara33 03.04.2012 11:13
i jak ładnie wygląda
cooleczka 08.03.2012 09:44
super
Marta1986 23.01.2012 19:31
deserowej ale można i gorzką
Ewa104 23.01.2012 13:35
Świetnie wygląda.Jakiej czekolady użyłaś? Mlecznej czy gorzkiej?
Monika111 23.01.2012 13:14
mmmm słodkości! :)
caralajna 23.01.2012 13:03
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak