Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serkowo - galaretkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mascarpone 20 dag
żółtko jajek 2
cukier puder 3 łyżki
galaretka pomarańczowa 1
jagody 0,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Serkowo - galaretkowy deser

Do miseczki wlewamy 1,5 szklanki wrzątku, po czym wsypujemy do niej galaretkę i mieszamy - odstawiamy do wychłodzenia. Chłodną galaretke rozlewamy równomiernie do 6 pucharków, a następnie do każdego wrzucamy po 1 łyżce jagód. Zółtka ucieramy z cukrem na puszysty kogiel - mogiel. Ser mascarpone ubijamy ręcznie i dodajemy do niego puch z żóltek. Kiedy wszystko sie połączy wykładamy na stężałą galaretke - można udekorowac jagodami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.02.2013 07:36
musi być pyszne i ładnie wyglądać
Kate131 29.10.2012 08:15
smaczny
hastalavista 11.10.2012 13:34
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak