Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie pomarańczowe do naleśników

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier waniliowy 1
cukier kryształ 1 łyżka
pomarańcze 1 szt
twaróg 1/2 (mielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie pomarańczowe do naleśników

Pomarańczę należy obrać i cząstki posiekać w cienkie plasterki. Na patelnię należy wlać łyżkę wody, wsypać łyżkę cukru i w syropie szybko podsmażyć pomarańczę. Przestudzoną dodać do zmielonego twarogu, wsypać cukier waniliowy i rozetrzeć na gładką masę. Dodać namoczone o odsączone rodzynki, wymieszać. Farsz nałożyć na naleśniki, zwinąć i podsmażyć na oleju. Smacznego:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 22.08.2012 15:54
super deserek
Wojt@s
Wojt@s 20.03.2012 09:03
extra
Kas2 17.03.2012 19:25
musi być boskie
fictor123 13.03.2012 06:45
extra
Wojt@s
Wojt@s 28.02.2012 09:56
extra
Rogalik 26.02.2012 22:09
super
irenka 25.02.2012 22:23
musi być pyszny deser
AgaS10 16.02.2012 19:36
świetne:)
jerry1 02.02.2012 14:05
ciekawe
cooleczka 23.01.2012 15:06
trzeba spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak