Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z makreli w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z makreli 4 szt
śmietana 100 ml
szczypiorek usiekany 4-5 łyżka
masło 2 łyżka
cebula 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
wino białe wytrawne 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z makreli w śmietanie

Masło roztapiamy na wysokiej patelni i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę a gdy się zeszkli wlewamy wino i zagotowujemy, mieszamy aż uzyska konsystencję kremu. Do sosu dodajemy szczypiorek i doprawiamy solą i pieprzem. Filety skrapiamy sokiem z cytryny , posypujemy lekko solą i pieprzem, wkładamy do sosu i pozostawiamy na małym ogniu 4-5 minut. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 15.05.2012 06:09
poprostu pyszne
RenataZ-et 24.04.2012 20:54
superowe
jozefinach 01.04.2012 11:33
Pyszności.
Margo1 25.01.2012 08:52
nie jad?am w smietanie
joanna77 23.01.2012 11:04
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak