Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z kurczaka po koreańsku.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 0,5 kg
mąka ziemniaczana 6 łyżek
czosnek 2 ząbek
sól do smaku
sos sojowy 2 łyżka
ananas z puszki 5 plaster
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z kurczaka po koreańsku.

Filety z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w paseczki. Sól rozetrzeć z czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Paseczki kurczaka natrzeć solą z czosnkiem i obtoczyć w mące ziemniaczanej, Obsmażyć kurczaka na złoty kolor i wrzucić do miski. Ananasa pokroić na paseczki i wrzucić do miski. Zalewę z ananasa wymieszać z sosem sojowym, zagotować na małym ogniu. Sosem polać kurczaka i ananasa, wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowanego kurczaka można podawać z makaronem bądź ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.03.2012 07:47
mniam
kate.500 21.02.2012 07:43
ciekawy smak
1j1o1l1a1 02.02.2012 00:58
pierś bardziej extra:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak