Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka śledziowa.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 5 płat
cebula biała 1 sztuk
grzybki marynowane 10 sztuk
śmietana 18-procentowa 2 łyżka
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
olej
ogórek 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka śledziowa.

Płaty matiasa należy posoli i popieprzyć z obu stron, następnie dokładnie wysmażyć na rozgrzanej patelni. Następnie wysmażoną rybę należy pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w paseczki, posolić i odstawić na 10 minut. Grzybki marynowane przelać na sicie pod bieżącą wodą i pokroić na 4 części. Ogórki korniszone pokroić w dość drobną kostkę. Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, doprawić solą i pieprzem, polać śmietaną i dokładnie wymieszać. Sałatkę można podawać również z majonezem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 23.04.2012 18:57
coś dla mnie
1j1o1l1a1 01.03.2012 12:22
mile widziana w czasie przedwielkanocnym :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak