Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
śmietana 30% 150 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik z papryką

Schab myjemy, osuszamy i dzielimy na kotlety. Każdy kotlet rozbijamy lekko tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i ostrą papryką. Mięso obsmażamy z obu stron na małym ogniu na złoty kolor. Śmietanę mieszamy ze słodką papryką i wlewamy do mięsa, gdy będzie miękkie. Mięso dusimy jeszcze kilka minut nie doprowadzając do wrzenia. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 23.10.2012 00:36
pyszny obiadek
kamyk 20.10.2012 21:04
taki schabik to bym zjadł
Justyna87 06.06.2012 00:03
smaczne
Elżbieta17 17.05.2012 15:21
rewelacja:)
sunnymood 30.04.2012 20:53
fantastyczny:)
Ada-Gaba 19.04.2012 12:16
pycha
Anna152 16.04.2012 08:46
super
irenka 04.04.2012 18:30
pyszny
Natalia/tubisiek 06.03.2012 09:30
dla mnie super!
romanrafal
romanrafal 26.02.2012 16:26
pyszne
RenataZ-et 01.02.2012 20:17
super obiad
Angelika10 31.01.2012 00:23
pycha
Margo1 26.01.2012 07:18
super
Margo1 26.01.2012 07:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak