Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pieczarki.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuk
jajko 2 sztuk
sól do smaku
olej do smażenia
pieczarki 20 sztuk
ser gouda 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pieczarki.

Pieczarki dokładnie umyć i odciąć korzonki od kapeluszy. Korzonki, które nam pozostały i cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić pokrojone korzonki, cebulę, następnie doprawić solą, pieprzem i podsmażyć, aż zmiękną. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jajka dokładnie wyparzyć i oddzielić żółtko od białka. Białko należy ubić na sztywno, dodać starty ser żółty i podsmażone korzonki z cebulą. Wszystko delikatnie wymieszać. Kapelusze pieczarek nadziewać przygotowanym farszem. Ułożyć pieczarki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem i zapiekać ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 14.04.2012 19:41
Smaczne
olkaaa 27.02.2012 07:56
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak