Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ucierane ciasteczka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 13 dag
masło 25 dag
cukier 10 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka
jajko 1 sztuka
żółtko jajek 3 sztuki
DODATKOWO:
biała czekolada
kolorowa posypka

Przepis i sposób przygotowania na: Ucierane ciasteczka

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym w trakcie ucierania dodać żółtka jajek i 1 jajko, następnie dosypać przesianą mąkę ziemniaczaną wymieszaną z mąką pszenną. Gładkie ciasto przełożyć do worka cukierniczego z końcówką gwiazdki i wyciskać dowolne kształty na natłuszczoną blaszkę.
Piec w temp. 180 st do momentu zrumienienia.
Zimne ciastka posmarować rozpuszczoną białą czekoladą i posypać kolorową posypką. Można dodatkowo ozdobić mleczną lub gorzką czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 29.01.2012 18:36
Pyszniutkie!
sylwia / sytofala 23.01.2012 20:41
bardzo apetyczne
caralajna 23.01.2012 11:18
jakie śliczne :) miło się takie zjada..
mikrusiak 23.01.2012 10:38
extra! :)
Monika111 23.01.2012 10:36
o jakie fajne! :)
treonina 23.01.2012 09:51
wyglądają smakowicie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak