Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowo-warzywna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna 1 kg
śmietana 18-procentowa 3 łyżki
grzyby suszone 1 opakowanie
natka pietruszki
zupa 1 pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowo-warzywna

Z włoszczyzny wybieramy marchew i pietruszkę, którą kroimy w małą kostkę. Seler obieramy a por myjemy. Do wody wkładamy całego pora oraz selera i pokrojoną marchew z pietruszką. Gdy się zagotuje dodajemy grzyby suszone. Gotujemy na niewielkim ogniu około 20-30 minut. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną zupę pieczarkową z torebki i zabielamy śmietaną. Posypujemy również natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 06.08.2012 20:17
pyszna zupka
Margo1 30.05.2012 07:21
ciekawa..
Margo1 30.05.2012 07:21
ciekawa..
Maniek2 08.03.2012 19:54
przepyszna
treonina 23.01.2012 09:53
lubię takie zupki :-)
gosia47-47 23.01.2012 09:03
uwielbiam takie zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak