Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcz 2 sztuki
miód 1 łyżka
białko 2 sztuki
cynamon Prymat
cukier puder 2 łyżki
pistacje 1 łyżka
likier pomarańczowy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe bezy

Pomarańcze kroimy w plastry. Układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy miodem wymieszanym z likierem. Białka ubijamy na sztywną pianę wraz z cukrem pudrem. Dodajemy zmielone pistacje, cynamon. Powstałą masę przekładamy na pomarańcze szprycą. Suszymy je w nagrzanym piekarniku około 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agugu1989 23.01.2012 12:01
hmm.. muszę spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak