Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja z płatkami migdałowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
pomarańcza 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
płatki migdałowe 3 łyżki
masło 1 łyżeczka
imbir do smaku
otarta skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja z płatkami migdałowymi

Filety umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, skropić sokiem wyciśniętym z 1/2 pomarańczy i sokiem z cytryny. Oprószyć solą, imbirem i pieprzem, włożyć do lodówki na 1 godzinę. Następnie ułożyć filety na specjalne sito i ugotować na parze. Na patelni rozgrzać masło, wsypać płatki migdałowe i uprażyć na złoty kolor. Ugotowane filety ułożyć na półmisku, ozdobić plasterkami pomarańczy, posypać płatkami migdałowymi i wiórkami utartymi ze skórki pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 08.01.2013 18:08
muszę spróbować :)
Motorek 10.10.2012 09:28
pycha
olkaaa 10.03.2012 08:57
extra
agnieszka137 24.01.2012 22:49
ciekawie, tak inaczej
Katarzyna/kate1980 23.01.2012 20:28
ciekawy pomysł
zuzanna_z 23.01.2012 13:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak