Przepis i sposób przygotowania na: Krajanka orzechowa
Na podpieczonym spodzie rozprowadzamy masę i posypujemy orzechami oraz rodzynkami. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze około 20 minut. Ciasto kroimy na małe kwadraciki.
mąka | 400 g |
margaryna | 300 g |
cukier | 150 g |
jajko | 2 szt. |
cukier wanilinowy | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
margaryna | 200 g |
miód | 100 g |
cukier | 200 g |
śmietana | 100 g |
orzechy laskowe | 400 g |
rodzynki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: