Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z selerem i rodzynkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

seler 0,5 szt
rodzynki do smaku
śmietana 120 ml
cynamon do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z selerem i rodzynkami

Sałatka bardzo prosta, ale zarazem smaczna:

Selera obieramy i trzemy na tarce z grubymi oczkami .Można pójść na łatwiznę i użyć selera konserwowego - tak też zrobiłem tym razem, co widać na zdjęciach (tylko wtedy trzeba selera odcedzić). Natomiast ja wolę używać świeżego selera - ten ze słoika jest z octem co psuje smak sałatki.

Startego selera mieszamy z rodzynkami (ja daję dużo, ale to kwestia gustu) i dodajemy śmietankę (lub jogurt naturalny - ja wolę śmietankę). Całość delikatnie słodzimy, można dodać odrobinę cynamonu - ja używam tu cukru cynamonowego (czyli cukier wymieszany z cynamonem i lekko zmielony). Ale jak ktoś nie lubi to można bez.

Czas przygotowania: w wersji z selerem konserwowym poniżej 10 minut.
Koszt: ok 3zł za sałatkę dla 2-3 osób

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 22.01.2012 22:05
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak