Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinie zapiekane z warzwami i sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1/2 kg
kalafior 1 szt
brokuł 1 szt
brukselka 20 dag
papryka 1 szt
masło 3 łyżki
mąka 2 łyżki
mleko 300 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinie zapiekane z warzwami i sosem

Cukinię umyć, przekroić na pół, wydrążyć miąższ. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki i razem z oczyszczoną brukselką zblanszować. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa wymieszać, oprószyć solą i pieprzem, nałożyć do wydrążonych cukinii. Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, wymieszać z mlekiem, zagotować, przyprawić do smaku, zalać warzywa. Włożyć do nagrzanego piekarnika, zapiekać około 20 minut w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 04.07.2013 13:27
Lubię takie warzywka.
Bernadeta1 01.09.2012 10:24
same witaminki
pipi765 01.02.2012 19:54
pyszne jest

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak