Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem do tortu

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 400 g
żółtko jajek 2 szt
cukier puder 1 szklanka
kakao do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem do tortu

Najpierw masło trzymamy w temp. pokojowej. Dodajemy żółtka i cukier i ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy kakao w celu nadania koloru i ponownie ucieramy na jednolitą masę. Ilość kakao zależy od pożądanego koloru i od jakości kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 18.02.2014 07:23
wspaniały krem
barbara11561 30.01.2013 10:16
pyszny krem i torcik również:)
Grazyna0211 30.12.2012 15:46
dobry przepis
Krystyna32 12.11.2012 09:15
super
Jastinka 02.11.2012 08:35
super
caralajna 13.08.2012 09:36
super że można nim tak dekorować łądnie
olkaaa 26.07.2012 09:03
chętnie skorzystam z przepisu
Katarzyna59 31.05.2012 20:03
super
anula250 29.03.2012 12:16
super
kupiska 09.03.2012 17:20
jak z cukierni... ślicznie i zapewne smaczny....
pioge7 19.02.2012 15:20
super
anja3107 18.02.2012 21:48
super
ziutula
ziutula 16.02.2012 01:36
też lubię maślany krem...
anna186 14.02.2012 17:34
sliczny
joanna77 11.02.2012 10:45
mniam
daria899 10.02.2012 21:47
super
MAR3STA 05.02.2012 18:13
lubię maślane kremy
eduszo
eduszo 05.02.2012 15:06
I do tego dużo kalori, ale pyszny krem.
senninha 26.01.2012 06:36
jak wygl?da :) mniam! pewnie adresat tego tortu by? zachwycony wykonaniem i smakiem!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak