Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska śledziowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 3 płaty
cebula 1 szt
ogórek kiszony 1 szt
groszek konserwowy 3 łyżki
majonez 2-3 łyżki
cytryna do dekoracji
papryka konserwowa do dekoracji
koperek do dekoracji
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska śledziowa.

Cebulę obrać,pokroić w drobną kosteczkę,sparzyć wrzątkiem i ostudzić.Lekko posolić. Śledzie osączyć z oleju,pokroić na ok.0,5 cm paseczki.Rozłożyć na dnie salaterki (kilka kawałków zostawić do dekoracji).Posypać groszkiem konserwowym i połową cebuli, rozsmarować na wierzchu majonez. Na środku ułożyć pasek pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego.Obok w dwóch rzędach ułożyć szlaczki cebuli.Boki udekorować półplasterkami cytryny i paskami papryki konserwowej,posypać posiekanym koperkiem.Na środkowym pasie ( z ogórka) ułożyć kilka pasków śledzia, przekładając kawałkami cytryny i papryki.Posypać pieprzem cytrynowym. Wstawić na ok.0,5 godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 28.01.2012 09:21
Podoba mi si? Twoja przek?ska, bardzo apetyczna.
agnieszka137 22.01.2012 22:26
apetyczna
foczka-ks 22.01.2012 22:25
smacznie wygląda
gottrina 22.01.2012 20:12
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak