Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z szynki i szparagów

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1 pęczek
szynka 15 dag
marchewka ugotowana 2 szt
ziemniaki ugotowane 3 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
kapusta pekińska 4-5 liści
majonez 4-5 łyżek
masło 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z szynki i szparagów

Szparagi umyć, oczyścić, związać i gotować przez 5 minut w lekko osolonej wodzie, osączyć. Kapustę pekińską poszatkować. Ugotowane ziemniaki i marchewki obrać i pokroić na krążki. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody, ostudzić. Plasterki szynki pokroić na paski. Wszystkie składniki sałaty ułożyć w salaterce, oprószyć solą i pieprzem, zalać majonezem i posypać posiekanym koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 28.10.2012 14:23
fajna
IlonaAlbertos 04.10.2012 11:50
Też robię podobną, smakuje super.
foczka-ks 22.01.2012 22:25
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak