Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

palma 100 gram
kakao 2 łyżki
cukier 6 łyżek
woda 6 łyżek
mleko w proszku 1 szklanka
herbatniki 10 sztuk
bezy 10 sztuk
wiórki kokosowe 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Kroki postępowania

1
Palmę wrzucić do garnka. Dodać do niej cukier, wodę i kakao.
Krok 1 - Blok czekoladowy foto
2
Całość zagotować na małym ogniu, cały czas mieszając.
Krok 2 - Blok czekoladowy foto
3
Przestudzić. Dodać mleko w proszku i wymieszać.
Krok 3 - Blok czekoladowy foto
4
Herbatniki i bezy rozkruszyć.
Krok 4 - Blok czekoladowy foto
5
Foremkę keksówkę wyłożyć folią spożywczą. Herbatniki i bezy dodać do czekoladowej masy, wymieszać, wyłożyć do foremki, wyrównać brzeg dociskając masę do dna. Na wierzch posypać wiórki kokosowe, docisnąć.
Krok 5 - Blok czekoladowy foto
6
Całość schładzać w lodówce ok. 1 godzinę. Jak masa stwardnieje, pokroić ją na mniejsze kawałki.
Krok 6 - Blok czekoladowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 08.03.2013 21:45
zjadłabym takie słodkości
matesko 18.01.2013 12:04
apetyczny
Stenka 04.01.2013 17:51
apetyczny
Sroczka 14.12.2012 22:01
Nie ma to jak domowe słodkości.
pacpaw 02.12.2012 15:30
tak przygotowany bloczek jest naprawdę smaczny
Grazyna0211 16.03.2012 11:24
pyszne słodkości
BernadettaP 23.01.2012 10:53
pyszny !
Mysiunia 23.01.2012 10:19
nigdy nie jadłam, ale musze w końcu taki zrobic:)
Misiabe 23.01.2012 03:00
pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak