Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Amoniaczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jajko 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.
cukier 1 szklanka
mąka krupczatka 600 g
śmietana 2 łyżki
amoniak 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Amoniaczki

1.Mąke wysypac na stolnice zrobic dołek wbić jajko i żółtka. Następnie dodać margarynę i cukier. Amoniak sparzyć 2 łyżkami gorącej wody. Dodać do pozostałych składników na końcu dodac śmietanę. Zarobić ciasto.
2. Gotowe ciasto rozwałkowac cienko wycinac ciasteczka. Ciasteczka układac na blaszce posmarowanej. Ułożone ciastka smarujemy białkiem i posypujemy cukrem. Pieczemy 10 minut w temp. 180*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 22.01.2012 22:34
smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak