Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka żurawinowa 2 szt
ananas 1 puszka
brzoskwinie 1 puszka
smietana kremowa 1/2 litra
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z bitą śmietaną

Brzoskwinie i ananasa odsączamy. Następnie kroimy w grube kostki. Pokrojone owoce dzielimy do pucharków. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Jak galaretka będzie zimna rozlewamy ją do pucharków i dajemy do lodówki, aby galaretka się zsiadła. Śmietanę dajemy do garnka i ubijamy na sztywno z cukrem. Do szprycy dajemy ubitą śmietanę i rozprowadzamy po deserach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.09.2013 22:48
coś dla większej liczby gości
Katarzyna59 28.07.2013 11:20
wspaniały,
Anna138 08.11.2012 13:00
pyszne
RenataZ-et 24.08.2012 08:37
Super
IKrakowianka 14.06.2012 21:52
pyszny deser
Łukasz15 14.05.2012 09:47
aż ślinka cieknie
Wafelek2601 27.02.2012 21:35
świetny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak