Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z groszku konserwowego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groszek konserwowy 40 dag
cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
listki natki do dekoracji.
bulion warzywny 0,75 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z groszku konserwowego

W rondelku roztapiamy masło i szklimy na nim drobno pokrojoną cebulkę. Dodajemy odsączony groszek i bulion. Koperki i pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do rondelka. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę i również dodajemy do rondelka.Wszystko razem gotujemy na małym ogniu ok. 20-25 min. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem. Mieszamy. Zupę zdejmujemy z ognia i miksujemy blenderem na gładki krem. Zupę podajemy udekorowaną gałązkami natki. Możemy podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak