Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowa babeczka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 tabliczka
mleko 3 łyżki
margaryna 1/2 szklanki
cukier 3/4 szklanki
jajko 3 sztuki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2 szklanki
kakao 2 łyżeczki
polewa czekoladowa 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowa babeczka

Czekoladę rozpuścić z dodatkiem mleka i ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodając stopniowo po jednym jajku i po 1 łyżce mąki z proszkiem do pieczenia. Wlać rozpuszczoną czekoladę i wsypać kakao. Ciasto przelać do wysmarowanej masłem foremki keksowej. Piec około 40 min. W piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak