Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki z marmoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kilogram
palma 1 kostka
drożdże 10 deko
cukier 4 łyżki
mleko 0,5 litra
jaja 2
cukier waniliowy 1
marmolada

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki z marmoladą

Rozkruszyć drożdże. Dodać cztery łyżki cukru i pół szklanki mleka. Dobrze wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce na ok. godzinę. Do miski wsypać mąkę, miękką palmę, jajka, cukier waniliowy oraz przygotowane wcześniej drożdże i wlewamy resztę mleka. To wszystko wyrabiamy na jednolitą masę. Po wyrobieniu, ciasto owijamy w czystą ściereczkę i wkładamy do zimnej wody. Czekamy aż ciasto wypłynie do góry. Gdy ciasto jest już dobre wyciągamy i wałkujemy na placki średniej grubości. Szklanką wycinamy kółka. Na jedno wycięte kółko kładziemy łyżeczkę marmolady a drugim przykrywamy. Razem je zlepiamy. I tak robimy z pozostałymi. Pieczemy w temperaturze 180’C na złoty kolor. Można je polukrować polewą z cukru pudru.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 06.05.2012 14:25
Domowe są najlepsze! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak